Do zawodów przystąpiło 25 uczestników w kategorii młodszej i 27 uczestników w kategorii starszej.
Uczestnicy konkursu mieli nie lada zadanie…. musieli zrobić po trzy fantazyjne i smaczne kanapki z 5 składnikami. Do finału przeszło 10 młodszych wychowanków oraz i 12 starszych. W finale młodzi adepci sztuki kulinarnej musieli stworzyć własna sałatkę, wykonać sosy oraz specjalne danie z kurczakiem KFC.
Konkurs, przygotowanie dzieci, czystość stanowiska pracy, wygląd potrawy, sprawność wykonania oraz strój kucharski oceniało Jury.
Nagrodą dla zdobywcy pierwszego miejsca w grupie starszej był bon o wartości 300 zł ufundowany przez Panią Dyrektor COD. Natomiast zwycięzca w kategorii młodszej TOP CHEF Junior otrzymał bon o wartości 200 zł ufundowany przez UKS Sternik. Zdobywcy drugich miejsc w obu kategoriach otrzymali bony o wartości 100 zł również ufundowany przez UKS Sternik. Wszyscy uczestnicy otrzymali zaproszenia do restauracji KFC w Szczecinie oraz PIZZY HUT. Gośćmi specjalnymi byli managerowie firmy AmRest – KFC. Firma AmRest od wielu lat wspiera kulinarne przedsięwzięcia naszych podopiecznych.
Podziękowania za pomoc w organizacji wspaniałego Święta kulinarnego dla Pani Renaty oraz wszystkich osób zaangażowanych w TOP CHEF.