Do zawodów przystąpiło łącznie 44 uczestników w kategorii młodszej i starszej. Uczestnicy konkursu w pierwszym etapie mieli nie lada zadanie…. musieli przygotować sałatkę z własnym sosem. W drugim etapie zawodnicy konkursu na najlepszego kucharza Centrum Opieki nad Dzieckiem TOP CHEF 2024 musieli przy wykorzystaniu cieplutkich kawałków kurczaka z restauracji POPEYES stworzyć własną kompozycję kanapki wraz z sosem. W kategorii młodszej wyłoniono pierwsze, drugie, trzecie miejsce oraz przyznano specjalne nagrody. W kategorii starszej do finału przeszło 7 uczestników z najlepszymi wynikami.
W wielkim finale, który dobył się 18 lutego w restauracji POPEYES w centrum handlowym Galaxy spotkali się najlepsi adepci sztuki kulinarnej. Nasi młodzi kucharze i kucharki podczas finałowego konkursu zwiedzili restaurację POPEYES od środka oraz mogli zobaczyć jak przygotowywany jest ten legendarny kurczak z Louisiany. Wszyscy biorący udział w wielkim FINALE TOP CHEFF 2024 stworzyli własne kanapki o oryginalnych i niepowtarzalnych smakach – wszystkie były pyszne.
Wszystkim finalistom przyznano nagrody finansowe, a dla pierwszej trójki dodatkowo nagrody ufundowane przez restaurację POPEYES.
Podziękowania za pomoc w organizacji wspaniałego święta kulinarnego składamy Pani Justynie kierowniczce restauracji POPEYES GALAXY SZCZECIN oraz Dyrekcji Centrum Opieki nad Dzieckiem.