8 lutego 2019 roku dzieci z Centrum Opieki nad Dzieckiem uczestniczyły w kolejnej edycji konkursu kulinarnego ,,TOP CHEF”. W przygodzie kulinarnej wzięło udział dziewięć trzyosobowych drużyn. W pierwszym etapie, każda z drużyn przygotowywała dwie potrawy zgodnie z wylosowanym regionem Polski. Uczestnicy zaprezentowali tradycyjne dania kuchni kujawskiej, śląskiej, warmińsko-mazurskiej, wielkopolskiej i kresów wschodnich. Podczas drugiego etapu zadaniem drużyn było przygotowanie hamburgera. Oceniano dobór składników, kompozycję sosów, smak i wygląd burgera. Ostatnim etapem konkursu, było skomponowanie deseru lodowego. Uczestnicy mogli uzyskać dodatkowe punkty odgadując nazwy świeżych ziół i przypraw po ich zapachu i wyglądzie. Konkurs oceniany był przez jury oraz gości specjalnych: reprezentanta firmy Amrest i pierwszego laureata konkursu TOP CHEF – Mateusza. Mateusz obecnie jest szefem kuchni w restauracji Bazylia. Pierwsze miejsce, z minimalną przewagą punktową, zajęła POW „Pod Lipą”, drugie Specjalistyczna Placówka Wsparcia Dziennego, na trzeciej pozycji uplasowała się POW „Leśna Chatka”. Wszystkie biorące udział w zawodach drużyny wygrały dla swoich placówek grupowe wyjście na poczęstunek do restauracji KFC.
Gratuluję zwycięzcom a wszystkim osobom zaangażowanym w organizację tej wspaniałej imprezy dziękuję!