Korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki.
Więcej informacji w Polityce plików cookies.

TOP CHEF
piątek, 24 stycznia 2014 08:45

Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z listą uczestników oraz zasadami uczestnictwa. Do wygrania atrakcyjne nagrody i gwarancja doskonałej zabawy

 

 

 

TOP CHEF
Centrum Opieki nad Dzieckiem

Data:        5 lutego 2014
Miejsce:    sala gimnastyczna ul. Wszystkich Świętych 66
Godzina:    16:00

Zasady uczestnictwa:

•    uczestnikiem TOP CHEF może być każdy wychowanek placówek  Centrum

•    zawody podzielone są na dwie kategorie: JUNIOR TOP CHEF (rocznik 01 i młodsi) oraz TOP CHEF (rocznik 00 i starsi)

•    JUNIOR TOP CHEF -  eliminacje polegają na zrobieniu 4 kanapek. Do rundy finałowej przechodzi 8 uczestników, w której należy przygotować deser lodowy. Dania należy przygotować z dostarczonych przez organizatorów produktów. W tej rundzie zostanie wyłoniony II wicemistrz, I wicemistrz i mistrz JUNIOR TOP CHEF. Czas rundy eliminacyjnej to 25 minut, finałowej 25 minut.

•    TOP CHEF  -  eliminacje polegają na zrobieniu 4 kanapek. Do rundy półfinałowej przechodzi 10 uczestników, w której należy przygotować deser lodowy. Dania należy przygotować z dostarczonych  przez organizatorów produktów. Po rundzie półfinałowej zostanie wyłonionych 6 najlepszych kucharzy, którzy w następnym terminie będą walczyć w wielkim Finale. W Finale do przygotowania będzie drugie danie (więcej informacji przekazane będzie finalistom). W rundzie  finałowej zostanie wyłoniony II wicemistrz, I wicemistrz i mistrz TOP CHEF. Czas rundy eliminacyjnej to 25 minut, półfinałowej 25minut, finał 1,5 godziny

•    każdy uczestnik musi posiadać własna deskę do krojenia i nożyk

•    kanapki- musza być przygotowane z minimum 4 produktów (np. musztarda, masło jest liczone jako  produkt mile widziane więcej produktów)

•    desery lodowe - uczestnicy otrzymają losowo wybrany smak lodów i muszą dobrać minimum 4 produkty aby stworzyć deser

 

Ocena: skala ocen 1-10 (1 to najniższa ocena, 10 najwyższa)

•    czystość stanowiska pracy, wygląd przyszłego TOP CHEFF

•    wygląd przyrządzonych posiłków

•    smak

•    dobór składników

 

Nagrody: JUNIOR TOP CHEF  

•    JUNIOR TOP CHEF        BON na 200zł +statuetka

•    I Wicemistrz                 BON na 100zł +statuetka

•    II Wicemistrz                BON na   80zł +statuetka

•    Uczestnik                     dyplom uczestnictwa

Nagrody: TOP CHEF

•         TOP CHEF               BON na 300zł +statuetka
•         I Wicemistrz           BON na 150zł +statuetka
•         II Wicemistrz          BON na 100zł +statuetka
•         Uczestnik              dyplom uczestnictwa

BONY będą realizowane w sklepach wskazanych przez organizatora i na określonych zasadach 

JURY składać będzie się z 4 osób 

Organizatorem I edycji  TOP CHEF jest:

Centrum Opieki nad Dzieckiem, UKS STERNIK,

Partnerami są:

•    UNITY LINE

•    RENPRO

•    MN Sport